Waar koop je Tramadol?

Tramadol is een zware pijnstiller die op doktersrecept verkrijgbaar is. Omdat het een middel is dat op basis van morfine werkt, mag je bij gebruik van Tramadol niet auto rijden en is het beter ook geen zwaar werk te verrichten. Het product heeft een uitstekende status als pijnbestrijder bij hevige pijnen.

Gebruik van Tramadol

Na een operatie, bij hevige pijnen, bij kanker en soms wanneer je aan artrose lijdt, wordt Tramadol vaak ingezet. Soms zelfs in combinatie met een andere pijnstiller. Belangrijk is om niet zelf te combineren en te stoppen wanneer het middel niet meer nodig is. Omdat Tramadol bij langdurig gebruik verslavend kan zijn, is het niet geschikt voor chronische pijnen. Het product is als pil, zetpil, bruistablet of als vloeistof te krijgen. Welke vorm je ook kiest, neem het altijd met ruim water in. Na een uur begint de werking, die tot 12 uur kan aanhouden. Neem je het als zetpil, dan duurt het langer vooraleer het werkt en is de werking korter van duur, tot circa 8 uur. Houd bij gebruik een tijdschema aan. Nooit snel achter elkaar innemen, maar altijd minimaal 4 uur tussen twee pillen in acht nemen.

Bijwerkingen van Tramadol

Deze pijnstiller is niet geschikt voor kinderen en bij jong volwassenen geldt dat het alleen op doktersrecept gebruikt mag worden. Dit geldt ook bij zwangerschap. Tramadol kan duizeligheid en slaperigheid veroorzaken, bij sommige mensen ook misselijkheid. Mocht dit en eventueel braken aanhouden, dan is het raadzaam de arts te raadplegen. Algemeen kun je stellen dat er weinig klachten zijn over Tramadol. Aangezien het echter een zwaar medicijn betreft, is de reactie per persoon natuurlijk verschillend.

Combinaties met Tramadol

Gebruik nooit Tramadol in combinatie met alcohol of anti-depressiva. Mocht je al medicijnen slikken, raadpleeg dan eerst de arts. Wat verder belangrijk is, is om het gebruik kort te houden. Tramadol helpt bijvoorbeeld uitstekend tegen spit of rugpijn. Houdt de pijn echter aan, blijf dan niet doorslikken, maar ga eerst naar de huisarts. Want ook al verdrijft het product de pijn, eventuele schade is daarmee nog niet opgelost. Dit medicijn helpt om zenuwpijn te bestrijden. Daar is het gewoon goed in. Wat het echter niet kan en dus ook niet doet, is de oorzaak van de pijn bestrijden. Daarvoor heb je andere hulpmiddelen nodig. In uitzonderlijke gevallen kan Tramadol vermindering van gewicht veroorzaken. Is dat het geval, neem dan direct contact op met de huisarts.

Waar koop je Tramadol?

Wat zijn jouw ervaringen met Tramadol kopen??

Lees én deel hieronder je ervaringen met elkaar!

1 ervaring gedeeld over “Waar koop je Tramadol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.